'Het schakelen tussen locaties geeft me veerkracht'

Nicky werkt naast haar vaste standplaats bij het Laarhuys als flexkracht binnen ORO

Wat is het voordeel van ORO Flex voor jou?

Ik maak via ORO Flex een ontdekkingsreis binnen de organisatie. Langs alle verschillende kanten van ORO. Het plan was, om daarna te kiezen voor een vaste doelgroep of locatie. Voor een gedeelte van mijn uren stroomde ik door naar een vaste werkplek. Het Laarhuys in Lieshout is nu een fijne vaste basis. Ik vul mijn uren nog steeds aan met flex-uren. Die afwisseling wil ik niet meer kwijt. Want het begeleidende werk vind ik ook schitterend. Op de werkpost bij Bavaria bijvoorbeeld, dat had ik voor geen goud willen missen.

Wat daagt je uit in je werk?

Het schakelen tussen de ene en de andere locatie. Toen ik voor het eerst op Het Rietven kwam hadden de cliënten moeite om mij binnen te laten, letterlijk en figuurlijk. Dat was kort voor de lockdown. Na de drie maanden lockdown was ik er weer. Ik had nu bewezen dat ik terug zou komen. Door me aan te passen aan hun tempo lukte het om een band op te bouwen. Kleine contactmomenten steeds verder uitbouwen. Dat is een vaardigheid waar je als flexer sterk in wordt. Nu stralen de cliënten zodra ze me zien.

Wat maakt je trots?

De band die je opbouwt met een cliënt. Want dat kost tijd, moeite en heel veel geduld. Met een meisje bij Het Laarhuys heb ik zo’n bijzondere band. Ze kan niet praten, maar we hebben niet eens woorden nodig. Ze laat me altijd heel duidelijk zien hoe ze zich voelt. Meestal is ze vrolijk en soms is ze boos of verdrietig. Op die momenten leeft ze helemaal op van een knuffel. Dat ik dat effect op haar heb, dat maakt me dankbaar voor mijn werk.

Direct naar vacatures  Lees meer over ORO Flex

Collega's vertellen

"Alles wat ik nu leer, neem ik mee naar de toekomst"

Ezra

Bekijk het verhaal

"Ik veer van de muziekbranche naar de zorg en weer terug"

Leo

Bekijk het verhaal

"Mijn geduld is van elastiek"

Isa

Bekijk het verhaal