'Alles wat ik nu leer, neem ik mee naar de toekomst'

Ezra Savelkoul (25) kende ORO uit zijn werk als beveiliger in de nachtelijke uren. Hij raakte daardoor geïnteresseerd in een baan in de zorg. Hij wilde meer diepgang in zijn werk. Op zoek naar een BBL-opleiding, een opleiding waarbij je in dienst komt van een werkgever en nog één dag per week naar school gaat, kwam hij bij ORO terecht. “Toen ik complex gedrag zag was ik meteen verkocht. Dát wil ik!

In het begin vond ik het wel zwaar. Ik heb ook wel eens gedacht, ‘waar ben ik aan begonnen’, maar nu weet ik waar mijn krachten liggen. Ik ben gegroeid en ik vind het leuk om met de mensen uit deze doelgroep bezig te zijn, plezier te hebben. Ik zie ze nu als mens, niet als cliënt en dat geeft een andere kijk. Ezra zit inmiddels in zijn laatste jaar als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg bij Gilde Opleidingen in Venray.

In zijn tweede jaar switchte Ezra van woning. “Ik kon hierdoor ontdekken wat er nog meer is. ORO helpt om oriënterend te kijken binnen de doelgroep complex gedrag, de cliëntengroep is namelijk erg divers.Daarnaast heeft Ezra veel meer geleerd in de afgelopen jaren. Hij kan inmiddels beter omgaan met feedback, staat sterker in zijn schoenen, weet zijn mening goed te onderbouwen en vraagt om hulp als dat nodig is. “De vaardigheden die ik nu leer, neem ik mee naar de toekomst.”

Ezra voelt zich echt onderdeel van het team. “Ik ben gewoon een medewerker en geen leerling. Ik mag mijn zegje doen en ik word overal bij betrokken. Mijn mening doet er net zo toe als een ander.”

Direct naar vacatures  Lees meer over complex gedrag

Collega's vertellen

"Ik veer van de muziekbranche naar de zorg en weer terug"

Leo

Bekijk het verhaal

"Mijn geduld is van elastiek"

Isa

Bekijk het verhaal

"Het schakelen tussen locaties geeft me veerkracht"

Nicky

Bekijk het verhaal