Actueel

Hieronder vind je actuele informatie, verhalen over vakgebieden en ervaringen van medewerkers. Gebruik de selectiefilters als je specifieke informatie zoekt over een specifiek vakgebied. Of als je het leuk vindt om alleen verhalen, blogs of video’s te bekijken.

Filters
Marli en Liesbeth Den Dreef cropt 7

"Wij zijn de oren en ogen van de cliënt"

Marli

Bekijk het verhaal
De Loop 6 begeleider Anne en Stan Anne lachend naar Stan kijkend.2 cropt

"Spijt? Nee, geen moment!"

Anne

Bekijk het verhaal
Shu Lin en Frank

"Het geeft mij diepgang en het werk wordt breder"

Shu Lin

Bekijk het verhaal
Den Dreef 6B Karlijn en Eline foto nr1 cropt 3

"Wij passen ons wel aan"

Karlijn

Bekijk het verhaal

Een bijbaan die precies past tussen jouw zorgopleiding en vrije tijd!

Een bijbaan waar je blij ben wordt én het verdient lekker. Lees er meer over.

Lees meer

Een prachtige plek voor bewoners, medewerkers én nieuwe medewerkers!

Het heeft even geduurd, maar oh, wat wordt het mooi! In de eerste volle week van maart wordt Pontenage, de nieuwe woonvoorziening van ORO in Gemert op de hoek van Het Frans Brugske en de Berglarenstraat, in gebruik genomen. De 32 bewoners kunnen bijna niet wachten tot het zover is. En dat geldt zeker ook voor de medewerkers.

Lees meer

"Het 'plusje' heeft ervoor gezorgd dat Jean Pierre hier nu staat"

Maartje

Bekijk het verhaal

"Ja, je moet stevig in je schoenen staan"

Mandy

Bekijk het verhaal

Bezoek ons Inloopuurtje

Kom kennismaken of stel een vraag over werken, leren en vrijwilligerswerk bij ORO Iedere 2 weken op een andere locatie in de peelregio Denk je na over een carrière switch? Wij kijken dan - op basis van jouw talenten en wensen – wat bij jou past. Er zijn volop mogelijkheden voor mensen met een zorgachtergrond, maar ook zonder zorgachtergrond maken we heel graag kennis met jou! Het maakt niet uit wie je bent en wat je zoekt. Voor iedereen staat de koffie klaar. Het is wel belangrijk dat je het fijn vindt om onze cliënten geluksmomentjes te bezorgen, want kwetsbare mensen gelukkig maken, daar staan we voor bij ORO. Wij kunnen je adviseren en informeren over: Vaste- & flexbanen Opleidingstrajecten Stages Vrijwilligerswerk In de regio Helmond, Gemert, Someren, Asten, Deurne, Laarbeek en Geldrop Zien we jou op één van onze locaties? 16 februari 10:00 - 11:00 DB De Koppel, Beek en Donk Koppelstraat 91A, 5741 GB Beek en Donk 2 maart 13:00 - 14:00 DB Van Speijk, Helmond Van Speijklaan 71, 5703 XE Helmond 16 maart 10:00 - 11:00 Tussend'ORO, Someren Laan ten Roode 71, Someren 30 maart 13:00 - 14:00 De Honingpot, Deurne Den Dreef 13, 5751 NS Deurne 13 april 10:00 - 11:00 DB Ruijsenbergh, Gemert Julianastraat 2, 5421 DB Gemert 11 mei 13:00 - 14:00 DB van Speijk, Helmond Van Speijklaan 71, 5703 XE Helmond 25 mei 10:00 - 11:00 Tussend'ORO, Someren Laan ten Roode 71, Someren 8 juni 13:00 - 14:00 De Honingpot, Deurne Den Dreef 13, 5751 NS Deurne 22 juni 10:00 - 11:00 DB Ruijsenbergh, Gemert Julianastraat 2, 5421 DB Gemert Heb je nog vragen? Bel ons, de Recruitment afdeling van ORO, dan gerust. Hier vind je onze contactgegevens. Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Lees meer

Samen bouwen met collega’s van Gebint 18

De tekorten op de arbeidsmarkt raken de zorg. Ook bij ORO merken we dat. “Wij hebben een geweldig team, werken keihard, maar we kunnen onze bewoners niet altijd geven wat we graag zouden willen. Onze oproep? Kom bij ons werken! Je bent meer dan welkom.” Het Gebint 18 is een van de nieuwe woningen op Het Rijtven. Het zijn ruime woningen waarin, verdeeld over een A- en een B-kant, 12 cliënten wonen. De jongste is 15, de oudste 53. De bewoners communiceren met geluiden, uitdrukkingen en door dingen aan te wijzen. Allemaal hebben ze moeite met de prikkelverwerking én een laag ontwikkelingsniveau. De bewoners hebben een passende dagbesteding op  verschillende locaties op Het Rijtven. Zes bewoners doen dat op dbc De Libelle. Hier komen ook cliënten uit andere huizen op Het Rijtven en van buiten het terrein, waardoor een mooie, diverse groep ontstaat. Om de begeleiding zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn de woonbegeleiders ook werkzaam in De Libelle. Klein kijken “Het is fantastisch om met deze doelgroep te werken”, vindt Yvonne van den Kerkhof, een van de vaste teamleden. “De kern van ons werk? Dat is klein kijken en kleine stapjes proberen te zetten. Het kost even tijd om de bewoners te leren kennen, maar als je ze écht wilt zien, dan zorgt dat voor een hele mooie relatie. Onze bewoners hebben behoefte aan een begeleider naast zich die wil investeren in het opbouwen van zo’n relatie. Dat vinden ze soms best lastig, dat openstellen voor een ander om een vertrouwensband op te  bouwen. Maar als dat uiteindelijk lukt, geeft dat veel voldoening..”

Lees meer

"Bij Het Laarhuys doen we het samen!"

Alma

Bekijk het verhaal

‘Lefgozers maken overstap naar de zorg’

Lefgozer. Het is de naam van een traject waarbij zogenoemde zij-instromers aan de slag gaan met een leer- werktraject in de zorgsector. Bij ORO is Linda van der Zwaan een van die lefgozers. Jarenlang werkte ze als secretaresse, maar afgelopen jaar maakte ze de overstap. En daar heeft ze nog geen moment spijt van gehad. Linda (50) kwam twee jaar geleden uit Rotterdam naar Helmond. De liefde achterna. “Ik werkte in Rotterdam al een kleine dertig jaar als secretaresse in de commerciële sector. Maar het begon me steeds meer tegen te staan. Alle activiteiten zijn gericht op geld verdienen. De mensen zijn niet interessant, het gaat om de klanten en om de verkoop.” Al eerder overwoog Linda een overstap. “Ik wilde meer met mensen werken. Iets betekenen. Ik was al eens begonnen aan een opleiding, maar financieel bleek het niet op te brengen. Ik was in die tijd een alleenstaande moeder met vier opgroeiende kinderen. Ik moest zoveel inleveren, het lukte gewoon niet.”

Lees meer