Actueel

Hieronder vind je actuele informatie, verhalen over vakgebieden en ervaringen van medewerkers. Gebruik de selectiefilters als je specifieke informatie zoekt over een specifiek vakgebied. Of als je het leuk vindt om alleen verhalen, blogs of video’s te bekijken.

Filters

Intensieve zorg bij ORO? Zeker wel!

Kom eens kijken bij Intensieve Zorg op zaterdag 23 september in Deurne! Heb jij interesse om in de zorg te gaan werken of ben je nieuwgierig hoe jouw werk eruit zou zien? En heb je wel eens gedacht aan Intensieve Zorg? Kom op zaterdag 23 september langs en neem een kijkje op een aantal van onze woonlocaties op Het Rijtven in Deurne. Onze collega’s vertellen je graag meer over hun werk en je maakt kennis met (een aantal van) onze cliënten! Binnen deze woonlocaties wonen cliënten met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking waarbij je ook te maken krijgt met het component gedrag. Verbale communicatie is bij deze cliënten niet mogelijk of beperkt zich tot het uiten van enkele woordjes. De nadruk bij deze woonlocaties ligt hier op de dagelijkse zorg, sfeer en het bieden van een fijne thuissituatie. En dat doe je natuurlijk met fijne collega’s! Maak jij de overstap naar de zorg en sta je open voor een opleidingstraject? Wij werken oa. samen met Lefgozer. Op deze dag kunnen we je daar ook meer over vertellen.

Lees meer

"Ja, je moet stevig in je schoenen staan"

Mandy

Bekijk het verhaal

Samen bouwen met collega’s van Gebint 18

De tekorten op de arbeidsmarkt raken de zorg. Ook bij ORO merken we dat. “Wij hebben een geweldig team, werken keihard, maar we kunnen onze bewoners niet altijd geven wat we graag zouden willen. Onze oproep? Kom bij ons werken! Je bent meer dan welkom.” Het Gebint 18 is een van de nieuwe woningen op Het Rijtven. Het zijn ruime woningen waarin, verdeeld over een A- en een B-kant, 12 cliënten wonen. De jongste is 15, de oudste 53. De bewoners communiceren met geluiden, uitdrukkingen en door dingen aan te wijzen. Allemaal hebben ze moeite met de prikkelverwerking én een laag ontwikkelingsniveau. De bewoners hebben een passende dagbesteding op  verschillende locaties op Het Rijtven. Zes bewoners doen dat op dbc De Libelle. Hier komen ook cliënten uit andere huizen op Het Rijtven en van buiten het terrein, waardoor een mooie, diverse groep ontstaat. Om de begeleiding zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn de woonbegeleiders ook werkzaam in De Libelle. Klein kijken “Het is fantastisch om met deze doelgroep te werken”, vindt Yvonne van den Kerkhof, een van de vaste teamleden. “De kern van ons werk? Dat is klein kijken en kleine stapjes proberen te zetten. Het kost even tijd om de bewoners te leren kennen, maar als je ze écht wilt zien, dan zorgt dat voor een hele mooie relatie. Onze bewoners hebben behoefte aan een begeleider naast zich die wil investeren in het opbouwen van zo’n relatie. Dat vinden ze soms best lastig, dat openstellen voor een ander om een vertrouwensband op te  bouwen. Maar als dat uiteindelijk lukt, geeft dat veel voldoening..”

Lees meer

"Bij Het Laarhuys doen we het samen!"

Alma

Bekijk het verhaal

‘Lefgozers maken overstap naar de zorg’

Lefgozer. Het is de naam van een traject waarbij zogenoemde zij-instromers aan de slag gaan met een leer- werktraject in de zorgsector. Bij ORO is Linda van der Zwaan een van die lefgozers. Jarenlang werkte ze als secretaresse, maar afgelopen jaar maakte ze de overstap. En daar heeft ze nog geen moment spijt van gehad. Linda (50) kwam twee jaar geleden uit Rotterdam naar Helmond. De liefde achterna. “Ik werkte in Rotterdam al een kleine dertig jaar als secretaresse in de commerciële sector. Maar het begon me steeds meer tegen te staan. Alle activiteiten zijn gericht op geld verdienen. De mensen zijn niet interessant, het gaat om de klanten en om de verkoop.” Al eerder overwoog Linda een overstap. “Ik wilde meer met mensen werken. Iets betekenen. Ik was al eens begonnen aan een opleiding, maar financieel bleek het niet op te brengen. Ik was in die tijd een alleenstaande moeder met vier opgroeiende kinderen. Ik moest zoveel inleveren, het lukte gewoon niet.”

Lees meer

"‘Er onvoorwaardelijk voor ze zijn’"

Mandy

Bekijk het verhaal

"Er zijn dagen dat ik stevig in mijn schoenen moet staan"

Tim

Bekijk het verhaal

"Elke dag voelt als een cadeautje en geeft me weer nieuwe energie"

Anja

Bekijk het verhaal

Vlog vakantiewerk bij ORO

Amber legt uit hoe ze haar studie combineert met een bijbaan bij ORO.

Lees meer

“Een interessant snijvlak”

GGZ Oost-brabant en ORO werken samen bij Kraanmeer. Djailey en Mariska vertellen er meer over.

Lees meer

"Gelukkig werd het beeld dat ik van het KDC had ook bevestigd"

Aicha

Bekijk het verhaal

"Alles wat ik nu leer, neem ik mee naar de toekomst"

Ezra

Bekijk het verhaal