'Ik veer van de muziekbranche naar de zorg en weer terug'

Leo is begeleider binnen ORO Flex

Waarom past dit werk zo goed bij jou?

Ik ben een flapuit. Breng graag luchtigheid en humor in mijn werk. Dat heeft op sommige cliënten een heel goed effect. Zo heb ik een cliënt die een tijdje minder goed in zijn vel zat. Hij reageerde goed op grapjes en mijn -iets lossere-manier van begeleiden. Het gaat nu beter met hem. Dat is toch fantastisch, dat je daar een bijdrage in levert? Deze kwaliteit werkt trouwens niet overal goed. Op woongroepen werkte het weer totáál niet. De cliënten daar hechten veel meer aan hun rust en routines. Op de Boerderij en de BBT-groep bij Het Rijtven kan ik wel helemaal mezelf zijn. Ik vind het daar te gek.

Waarom koos je voor ORO Flex?

Als zelfstandig ondernemer in de muziek-en eventbranche kreeg ik een flinke knauw van corona. Ik stofte mijn oude zorgdiploma af en besloot het te proberen. Nu wil ik dit tot mijn pensioen blijven doen! Dat kan perfect, naast het ondernemen. Het heeft mijn leven echt verrijkt. Bij ORO Flex heb je wel de lusten en niet de lasten. Ik hoef niet aanwezig te zijn bij vergaderingen en heb ook geen administratieve taken. Ik ben er 100% voor de cliënt. Toen ik merkte dat een woongroep niet bij me paste, liet ik me hier gewoon niet meer indelen. Dat is ook flexibel werken.

Wat zijn tot nu toe jouw hoogte-en dieptepunten binnen ORO?

Ik vond het moeilijk om te zien wat corona deed met cliënten. We mochten niet meer aanraken en knuffelen en ze moesten lang op hun kamer zitten. Een hoogtepunt? Dat is de dag dat ik mijn vrouw en kinderen meenam naar de vrijdagmiddagdisco op Het Rijtven. Het was een geweldige middag voor ons én de cliënten. Voor mijn gezin was het een echte eyeopener. Ze vroegen: “Waarom ga je dit niet altijd doen?” Het leuke van niet elke dag, maar af en toe komen werken is dat de cliënten extra blij zijn als ze je zien. Ze komen dan ‘fladderend’ met de handen op me af. Dat doet echt wel iets met je.

Direct naar vacatures  Lees meer over ORO Flex

Collega's vertellen

"Alles wat ik nu leer, neem ik mee naar de toekomst"

Ezra

Bekijk het verhaal

"Mijn geduld is van elastiek"

Isa

Bekijk het verhaal

"Het schakelen tussen locaties geeft me veerkracht"

Nicky

Bekijk het verhaal