'Ik rek ook mijn vaardigheden op'

Sylvia is begeleider binnen ORO Flex

Waarin vind jij je werkgeluk?

Heel cliché, maar het zijn de kleine dingen. Gisteren bijvoorbeeld, mocht ik een cliënt naar de tandarts begeleiden. Ik was er wat eerder en nam hem alvast mee om eerst nog een blokje om te gaan. Ik kreeg hiervoor een big smile. Ook als ik te maken krijg met weerstand, boosheid en verdriet kan ik werkgelukervaren. Een cliënt had laatst verwacht dat er iemand anders zou komen voor de verzorging. Ik zei “Jij bent de baas” en gaf hem hiermee de regie. Toen vertelde ik hem rustig over mijn jarenlange ervaring. Het ging wonderwel. Dat soort dingen geeft me echt voldoening.

Waarom werkt flexibel werken voor jou?

Voor mij draait alles om de gelukkige cliënt. Dat is de kern van het werk. Elke dag opnieuw nauwkeurig kijken naar de behoeftes van mijn cliënten. Waken voor het gevaar van routine. Want dan doe je aannames over wat een cliënt voelt of wil. Bij ORO Flex verval je nooit in routines. Omdat ik elke keer fris een locatie binnenkom, zie ik het ook als dat bij anderen gebeurt. Ik wijs mijn collega’s hier ook gerust op. Het draait niet om ons, maar om hén. Dat is ons werk.

Wat heeft het flexibel werken je nog meer gebracht?

Heerlijk vind ik het. De stap naar ORO Flex vijf jaar geleden was heel spannend na tien jaar op een vaste locatie. Heb er nooit spijt van gehad. Nu heb ik elke dag uitdaging in mijn werk. Ik werk met cliënten op alle niveaus. Vandaag was ik vooral bezig met verzorging. Wassen, aankleden en voeding. Morgen sta ik op een groep waar het meer begeleiden dan verzorgen is. Dan mag ik voor ze koken en helpen bij allerlei zaken die ze moeten regelen. Van huishoudelijke taken tot het doornemen van de post. Zo blijven ook mijn vaardigheden flexibel.

Direct naar vacatures  Lees meer over ORO Flex

Collega's vertellen

"De beste keuze die ik in lange tijd heb gemaakt’"

Bart

Bekijk het verhaal