'Samen ontdekken wat we kunnen bereiken'

Sandra is begeleider binnen doelgroep LVB+ op onze locatie De Kromme Haagdijk in Helmond. Ze vertelt in een kort interview waarom ze nou heeft gekozen voor deze doelgroep, wat haar zo gelukkig maakt in haar werk en hoe zij ORO als werkgever ervaart.

Wat maakt jouw werk interessant?

Het is spannend om met een cliënt te ontdekken wat we samen kunnen bereiken. Een van mijn cliënten heeft als doel om zijn brommobiel-rijbewijs te halen. Dan maken we samen een plan en beginnen we met de eerste stap: oefenen voor de theorie. Onderweg kijken we hoe haalbaar het is. Lukt het? Geweldig. Blijkt het te moeilijk? Dan is dat de realiteit en moeten we daarmee dealen. Benheel benieuwd!

Wat vind jij sterk aan ORO als werkgever?

Bij ORO kan je veel kanten op. Ik heb 17 jaar lang met cliënten in de intensieve zorg gewerkt. Toen ik toe was aan iets anders, werd er goed meegedacht. Ik maakte de switch naar de LVB+ doelgroep. Dat vraagt lichamelijk wat minder en mentaal wat meer. Precies wat ik nodig had. En ik wilde er na verloop van tijd nog wel wat bij. Nu heb ik ook twee ambulante cliënten. Kan allemaal bij ORO.

Hoe draag je bij aan het geluk van je cliënten?

e moet natuurlijk een bepaalde professionele afstand bewaren in dit werk, terwijl je ook betrokken moet zijn en nabijheid laat voelen. Dat vind ik ook belangrijk. Ik kreeg bevestigd dat die balans helemaal goed zat toen een cliënt zei: “Ik hou van jou, op een therapeutische manier.” Mooi hè? Dat zijn van die bijzondere momenten die je bijblijven.

Direct naar vacatures  Lees meer over LVB+

Collega's vertellen

"Het 'plusje' heeft ervoor gezorgd dat Jean Pierre hier nu staat"

Maartje

Bekijk het verhaal

"Ja, je moet stevig in je schoenen staan"

Mandy

Bekijk het verhaal

"‘Er onvoorwaardelijk voor ze zijn’"

Mandy

Bekijk het verhaal