'Aan de keukentafel de dag doornemen, gezellig.'

Marijke is begeleider binnen doelgroep LVB+ op onze locatie Kerksedriessen in Bakel. Ze vertelt in een kort interview waarom ze nou heeft gekozen voor deze doelgroep en wat haar zo gelukkig maakt in haar werk.

Waarom werk je graag met deze cliëntendoelgroep?

Ik ging van een jongere doelgroep met veel seks, drugs en rock & roll naar een doelgroep van vijftigplussers. Wat meer huiselijkheid, daar was ik wel aan toe. Aan de keukentafel samen de dag doornemen. Deze cliënten kunnen zelf aangeven wat ze willen en zijn autonoom. Zo’n gemeenschappelijke woonkamer en gezamenlijk koken, dat is gezellig. Tegelijkertijd is er genoeg uitdaging.

Waar word jij blij van in je werk?

Humor is een groot goed bij ons en dat komt elke dag terug. Een ultiem geluksmoment? Dan denk ik aan een cliënt op mijn vorige locatie. Ze kreeg een relatie en het was haar droom om samen te gaan wonen. We hebben daar stap voor stap naartoe gewerkt, en het is ons samen gelukt. Haar bruiloft – we zijn er met cliënten en begeleiders naartoe gegaan- was de kers op de taart.

Wat geeft je voldoening?

Als cliënten weer grip op het leven krijgen. Want dat is een heel proces. “Ik heb helemaal geen begeleiding nodig!” roepen ze dan, als ze vanuit een zelfstandige situatie hier komen wonen. En toch zijn ze vastgelopen. De problemen ontstaat vaak op sociaal-emotioneel vlak en in de relationele sfeer. Dankzij een luisterend oor, tips, inzichten en wat motivatie van onze kant kunnen ze het leven beter aan.

Direct naar vacatures  Lees meer over LVB+

Collega's vertellen

"Het 'plusje' heeft ervoor gezorgd dat Jean Pierre hier nu staat"

Maartje

Bekijk het verhaal

"Ja, je moet stevig in je schoenen staan"

Mandy

Bekijk het verhaal

"‘Er onvoorwaardelijk voor ze zijn’"

Mandy

Bekijk het verhaal