'Lekker gek doen, afgewisseld met een momentje van rust'

Lieke Geerts is begeleidster bij het Logeerhuis

‘Geen dag is hetzelfde met alle verschillende logés’

“Ik werk nu anderhalf jaar bij het Logeerhuis en het is voor mij, na 10 jaar werken bij twee woonvoorzieningen in Someren, een goede keuze geweest om hier naar over te stappen. Het is namelijk een ontzettend leuke werkplek!

Op dinsdagavond geef ik de cursus Logeren en Leren aan een groep logés tussen de 15 en 40 jaar. Waarbij ik en mijn collega’s ervoor zorgen dat de logés nog zelfstandiger worden dan ze al zijn. We bereiden ze voor op hoe wonen op een woongroep of in een appartement eruitziet. We leren ze bijvoorbeeld hoe ze kunnen (helpen met) koken, hoe ze hun eigen bed opmaken en hoe ze hun kamer moeten poetsen. We vertellen ze ook waar de brandweer en ambulance voor zijn bedoeld. Daarnaast leren we ze sociale vaardigheden. Bijvoorbeeld: ‘Hoe kan ik bij mijn groepsgenoten aangeven dat ik iets niet fijn vind?’.

Een paar dagen later ben ik in het weekend, samen met mijn collega’s, aan het zorgen voor 9 kinderen tussen de 4 en 10 jaar. We zoeken naar een mooie balans tussen activiteit en ontspanning. Lekker gek en druk doen, maar we bouwen ook een momentje van rust in. Waarbij ik een tevreden gevoel overhoud op het moment dat ze tegen papa en mama vertellen dat het een leuk weekend is geweest als ze worden opgehaald.

Juist de afwisseling binnen het Logeerhuis spreekt mij aan. Geen dag is hetzelfde en ieder weekend is anders door de diversiteit aan logés. Ongeveer 35 verschillende logés met ook alle 35 een andere vraag, maar bij allemaal staat gezelligheid en ontspanning voorop.”

Direct naar vacatures  Lees meer over kind & jeugd

Collega's vertellen

"Gelukkig werd het beeld dat ik van het KDC had ook bevestigd"

Aicha

Bekijk het verhaal

"Zó blij dat ik die brief tóch heb geschreven"

Yelka

Bekijk het verhaal

"ORO denkt met me mee"

Michella

Bekijk het verhaal