'Mijn geduld is van elastiek'

Isa is ondersteunend begeleider binnen ORO Flex

Waarom koos jij voor ORO?

Ik werd pas echt enthousiast over de gehandicaptenzorg toen ik naast mijn middelbare school een bijbaan bij ORO kreeg. Vondhet direct fantastisch werk. Dankzij deze bijbaan koos ik voor de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4, waarvoor ik nu ook stageloop bij ORO. En dankzij ORO Flex kon ik me snel oriënteren op de verschillende doelgroepen en ontwikkelde ik een duidelijke voorkeursrichting. Het liefst werk ik met cliënten op matig-ernstig niveau met verzorging. Dan zit er zowel verzorging als begeleiding bij. Het beste van de twee werelden.

Welke kwaliteiten vind jij belangrijk in dit werk?

Ik ben eigenlijk niet zo’n geduldig type. Maar -heel gek-op mijn werk kan ik het wél. En dat heb je ook echt nodig. Soms lijkt het alsof een cliënt het erom doet, dat ze je echt uitproberen. Toch word ik nooit boos. In plaats daarvan toon ik begrip. Ik ben er goed in geworden om in te overleggen met cliënten en te schipperen tussen wat goed voor hen is en wat ze zelf het liefst willen. Soms helpt het om even afstand te nemen en later weer terug te komen.

Wanneer heb jij een topdag bij ORO?

Eigenlijk elke dag. Of klinkt dat teveel als reclame? Het is gewoon zo. Dat komt doordat ik zo’n fijne connectie heb met de cliënten. Maar als ik een voorbeeld moet noemen is dat de verwendag. Je kunt per locatie één keer per jaar een doos aanvragen met bingo, prijzen en lekkers. Cliënten leven echt naar die dag toe. Op de dag zelf is het groot feest. De dankbaarheid na zo’n dag is heel fijn. Er is één cliënt die zelfs de hele tijd dankjewel zegt. Dan ga ik met een grote glimlach naar huis

Direct naar vacatures  Lees meer over ORO Flex

Collega's vertellen

"Alles wat ik nu leer, neem ik mee naar de toekomst"

Ezra

Bekijk het verhaal

"Ik veer van de muziekbranche naar de zorg en weer terug"

Leo

Bekijk het verhaal

"Het schakelen tussen locaties geeft me veerkracht"

Nicky

Bekijk het verhaal