'Op welk drama of geluk word ik vandaag getrakteerd?'

Mirjam werkt als begeleider binnen doelgroep Intensieve Zorg. Een dag binnen deze doelgroep is onvoorspelbaar, ze weet nooit wat een nieuwe dag haar zal brengen maar.. ze geniet er intens van!

Met wat voor gevoel begin je jouw werkdag?

Als ik naar mijn werk rijd, giert er een lichte spanning door mijn lijf. Het niet weten wat de dag zal brengen geeft een kick. Elke dag is interessant. Soms ingewikkeld. Hoe reageert de groep als ik binnenkom? Welke bewoner zorgt vandaag voor de meeste sensatie? Lukt het me om mijn cliënten een topdag te bezorgen? Eenmaal binnen bij mijn collega’s en de bewoners voel ik me op mijn plek, en weet ik: dit komt goed.

Hoe is je band met het team?

Ik werk nog maar kort bij ORO. Ik was er zó aan toe om met mensen te werken. Om écht iets te betekenen. Vanaf het eerste moment voel ik me hier welkom. Zowel door het team als de cliënten word ik ontzettend warm ontvangen. Ben ik een weekje vrij geweest dan is het alsof ik mijn vrienden weer zie. Collega’s zijn uiterst behulpzaam. Niets is teveel. We doen alles voor en met elkaar. Zo ervaren we iedere dag opnieuw geluksmomenten met elkaar.

Wat typeert jouw cliënten?

Het gedrag van de cliënten kan van het ene op het andere moment omslaan. En geloof maar dat ze niet milder zullen zijn omdat je net nog een halve Tour de France met ze hebt gefietst. Je speelt op safe door continu in te spelen op de behoeftes van de cliënt. Heeft een bewoner het in zijn hoofd gehaald dat hij soep wil eten en pony’s wil kijken? Geef hem zijn soep en regel die pony. Door mee te gaan in de flow bewaar ik de rust en is de cliënt in de lead.

Direct naar vacatures  Lees meer over intensieve zorg

Collega's vertellen

"Houd je van een feestje? Hier is het elke dag raak"

Semmy

Bekijk het verhaal

"Van pure onmacht naar intens geluk in 60 seconden"

Bram

Bekijk het verhaal

"Zo puur als de cliënt is, zo puur moet je zelf zijn"

Christel

Bekijk het verhaal